Omega Seamaster 300m Diver Co-Axial Chronograph 212.30.44.50.01.001 (gebruikt horloge) horloge

Code: IH5260
Parameters
Glas
Glas
saffier anti-reflectie
Type
Uurwerk
automatisch
Waterdicht
Waterdicht
300 m/30 bar
Afmeting
44x16 mm
Meer parameters

Productbeschrijving:

Algemeen

Heren/dames:
Heren
Merk:
Omega
Garantie:
48 maanden
Waterdicht:
300 m/30 bar
Gewicht:
223 g
Land van herkomst:
Zwitserland

Wijzerplaat

Type:
analoog
Kleur:
blauw
Luminescentie:
handen en indexen
Type:
SuperLuminova

Horlogeband

Materiaal:
staal (316L)
Sluiting:
vouwklep
Breedte:
22 mm
Kleur:
zilver
Oppervlak:
gepolijst/geborsteld

Horlogekast

Materiaal:
staal (316L)
Diameter:
44 mm
Hoogte:
16 mm
Glas:
saffier anti-reflectie
Lunette:
draaibaar
duiken
staal/keramiek
Kroon:
schroefkroon
Oppervlak:
gepolijst/geborsteld

Uurwerk

Type:
automatisch
Kaliber:
Omega 3330
Aantal robijnen:
27
Frequentie:
28 800 trillingen/uur
Gangreserve:
54
Diameter:
30.00 mm
Hoogte:
7.90 mm

Functies

Chronograaf (1/4t)
Datum

Anders

Kleine seconde
Heliumventiel
Chronometer
Antimagnetic

Obsah balení:

  • originální hodinky
  • originální krabička (typ se liší v závislosti na kolekci hodinek)
  • multi-jazyčný návod k obsluze
  • český návod k obsluze
  • mezinárodní záruční karta
  • pictograms certifikát
  • METAS certifikát (v závislosti na modelu)
  • certifikát pravosti diamantů (pokud hodinky diamanty obsahují)
  • certifikát limitované edice (pokud hodinky do takové kolekce patří)

omega

Het moederbedrijf van Omega, La Generale Watch Co, werd in 1848 opgericht in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Louis Brandt assembleerde daar horloges van onderdelen die werden geleverd door lokale ambachtslieden. Hij reisde door Europa om de horloges te verkopen. Nadat Louis Brandt in 1866 overleed, besloten zijn zoons Louis-Paul en Cesar de fabricage van onderdelen en het assembleren tot uurwerk op één plaats te laten doen. Dat gebeurde onder de merknaam 'Omega'. Het leidde tot een horlogefabriek die in 1903, het jaar dat beide broers overleden, negenhonderd mensen in dienst had. Het bedrijf, inmiddels een van de grootste horlogefabrikanten van Zwitserland, werd als 'Omega Watch Co' voortgezet door vier jonge nakomelingen.

Eind jaren 30, begin jaren 40, is het bedrijf actief geweest met de massaproductie van zakhorloges voor militairen van het Derde Rijk. Diverse modellen voor verschillende divisies. Zo had men voor de SS een editie waar ook een koperen box inclusief beeldmerk werd bijgeleverd. Exclusief was het merk destijds nog niet.

Gedurende de daaropvolgende decennia groeide Omega alsmaar door tot het in de jaren 70 de op twee na grootste producent van horloges ter wereld was. Na een aantal moeilijke jaren begin jaren 80 is Omega wederom een bloeiende onderneming.

In 1999 introduceerde Omega als eerste merk in zijn duurste horloges het "coaxiale echappement", een vinding van de Britse horlogebouwer George Daniel. Dat gaf veel minder wrijving en het horloge hoefde daardoor zelden of nooit meer gesmeerd te worden. Het mechanische horloge kreeg zo weer een concurrentiepositie tegenover het kwartshorloge.

De Omega Speedmaster is door NASA in 1965 geselecteerd - na zeer zware tests - om als officieel horloge (de moonwatch) te dienen tijdens alle bemande maan-missies van het Apolloprogramma. De Speedmaster is het eerste en enige horloge dat op de maan is gedragen. Bij de - bijna helemaal mislukte - Apollo 13 missie is een Omega Speedmaster cruciaal geweest in de timing die nodig was om de 3 astronauten vanuit de ruimte weer heelhuids op aarde te krijgen.

Omega wordt geassocieerd met de James Bond-films sinds GoldenEye (1995). De Seamaster-horloges van Omega zijn gebruikt in iedere Bondfilm van GoldenEye tot en met Spectre.